Количка
0 продукта
 
Цена на доставка

4.50 лв. фиксирана цена на доставка до цялата страна.

Безплатна доставка за клиенти - при поръчка над 49 лв.

Безплатна доставка за консултанти - при поръчка над 200 лв.

 
 

Шампоан Snake factor, 200 мл.

Шампоан Snake factor, 200 мл.
Натиснете върху снимката за по-голям размер
Цена: 23.40 лв.
Модел: 25106 - 10 Б
Средна оценка: Продуктът няма оценка

Количество: Поръчайте

Възстановяване на  липидния   слой   на  косата

Шампоанът Snake factor съдържа липиди от змия, които са източник на алфа-линоленова киселина и „коприна от гуар“. Алафа-линоленовата киселина е естествена съставка на „ липидния цемент “ на косата. Липидите са важни за здравината и външния вид на косата. Косата, както и кожата, има многопластова структура. При младата коса тези слоеве са приблизително десет, но с времето количеството им намалява поради износване.

Външният слой на косъма се състои от прихлупващи се една върху друга рогови люспи, подредени подобно на керемидки, свързани със специални мостове, като липидния слой изпълнява ролята на циментиращо вещество. Роговите люспи, съединени с липиди, представляват защитния слой на косъма. С времето липидният слой се поврежда, косъмът започва да страда от липса на липиди - косата става суха и по-податлива на неблаприятните външни влияния.

Всеки ден косата губи липиди вследствие на :

- Химично въздействие - използването на агресивни алкални шампоани, средства за оформяне на косата, бои и др.
- Топлинно въздействие – сешоари, маши за къдрене и изправяне
- Механични повреди – търкането на косата с кърпа при подсушаването ѝ, търкането на косата във възглавницата по време на сън, разресване, използването на различни видове шноли и ластици
- Въздействие на околната среда – ултравиолетовите лъчи, високи и ниски температури, замърсен въздух и т.н.

Без значение от типа на косата (мазна или суха) тя постоянно има нужда да бъде снабдявана с липиди, за да се възстанови защитният ѝ слой. Наличието на липиди от змия в състава на шампоана спомага за възстановяването на нарушения липиден слой на косата .

При използване на агресивни алкални шампоани косата има постоянен недостиг на липиди. Шампоаните с мощно почистващо действие изцяло премахват мазния слой от косата и скалпа, т.е. премахват 80 % от защитния липиден слой. Началното ниво на липиди успява да се възстанви едва след от 3 до 7 дни. В резултат на нарушения липиден слой „люспите“ на косъма се отделят една от друга и се образуват пукнатини между тях, през които влагата се изпарява и така косата става суха.

Добавете коментар
Вашето име:


Вашият коментар, мнение или отзив за този продукт на ТианДе: забележка: HTML не се подържа!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода от картинката:

Шампоан Snake factor, 200 мл.
Натиснете върху снимката за по-голям размер
Cached copy, generated 05:17 0.0346 seconds | speed: 6x ( g 0.1978)